Het Gardameer!

Het Lago di Garda is met een oppervlakte van 369,98km2 een van de grootste, en zeker de mooiste meren van Noord-Italië. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de kleurrijke oleanders, de citroenbomen en de typische cypressen. Rond het meer liggen idylische dorpjes met rijke historie, schilderachtige haventjes en nauwe straatjes.

 

Het noordelijke deel van het meer is smal en ligt ingeklemt tussen steile rotswanden en hoge bergen, waardoor het doe denken aan een Scandinavisch fjord. Het zuidelijke deel loopt uit in een breed bekken waardoor het meer het uiterlijk van een zee krijgt door de enorme vergezichten.

 

Ten oosten van het meer ligt de Monte Baldo met zijn hoge toppen tot wel 2200 meter. De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien met hier en daar wat huisjes en een paar kleine dorpjes.

De westkust tussen Riva en Garnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen waartussen toch weer enkele druk bezochte dorpjes liggen.

Het landschap ten zuiden van de bergwanden golft af naar de rustige vlaktes nabij Desenzano en Peschiera.

 

Lokaal

Dagtips

In de nabije omgeving van de bungalows kunt u eigenlijk wel alles vinden wat u nodig heeft. De bakker voor de verse broodjes bij het ontbijt, en de lunch, de kleine kruidenierswinkel voor het broodbeleg, het strand om lekker rustig te zonnen of kijken naar de bootjes in de jachthaven (Marina di Bogliaco), een café om van een lekkere espresso te genieten en diverse restaurantjes om 's-avonds lekker te gaan uit eten.

 

Bij het kleine bakkertje van Bogliaco (op de Piazza di SS Martrtiri) kunt u vanaf 's-morgens 8 uur vers gebakken broodjes halen en eventueel wat lekkere proscuitto of formaggio. In het wat grotere kruidenierswinkeltje om de hoek kunt u nog wat meer benodigdheden kopen.

 

Restaurant "AL Bertansi" (Via Roina, 49,Toscolano Maderno BS,Italië) ligt op 10 tot 15 minuten lopen afstand van de bungalows. Op het menu staan naast pizza's ook andere typisch Italiaanse gerechten. Vooral in de weekenden erg in trek bij de Italianen zelf niet alleen vanwege het eten, maar ook door het prachtige uitzicht op het meer, dus reserveer tijdig. Dinsdags gesloten.

 

Restaurant "Allo Scoglio" (Via Barbacane 3 - Bogliaco sul Garda) is een ietswat chiquer restaurant waar geen pizza's worden geserveerd. Wel verscheidene vis en vlees gerechten, als u reserveert of vroeg in de avond gaat heeft u kans dat u een tafeltje in de tuin aan het meer krigt. Maandags gesloten

 

 

Op het plein "Piazza Nazario Sauro" in Bogliaco vind u nog verschillende andere restaurantjes

 

 

www.gardalombardia.com

Het gebied van de Riviera dei Limoni strekt zich uit over negen plaatsen: van Saló tot Limone del Garda. Het terrein vertegenwoordigt het meest complete touristisch-sportieve aanbod van het Gardameer, ideaal voor ontspanning en cultuur, maar ook voor sportliefhebbers. Men kan zich namelijk, naast de meest klassieke en traditionele sporten als zeilen en surfen, vermaken met canyonduiken, het maken van tochten (trekking), kaytsurfen en mountainbiken. In Tremosine, Tignale en Toscolano-Maderno vertegenwoordigt het canyonduiken, naast de adembenemende afdalingen op de mountainbike en de trekkingpaden, de unieke ervaring van het duiken en zwemmen in de kloven van de bergengtes. De meest ondernemende sportievelingen kunnen in Limone, Tremosine, Tignale, Gargnano, Toscolano-Maderno, Gardone Riviere, Saló, Magasa en Valvestino terecht voor tochten te voet of te paard, mountainbiken of voor de emotie van het vrije bergbeklimmen.

bron:ANWB-Kampioen.

 

 

www.canevaworld.it

Paradise is zeker één van de grootste en bekendste water parken van Italië. Met bijna twintig verschillende water attracties wil je ze toch zeker allemaal proberen. Spring van de 30 meter hoge "Stukas"of laat uzelf verwennen door de rustige stroom van de "Lazy River". Of anders samen met vrienden de ultieme spanning beleven in de beruchte "Twin Peaks". Klim omhoog en glij naar beneden in een speciale twee persoons baan, héél uniek. En... er is nog veel meer!

 

 

www.raftingcenter.it

Voor rafting, kayak en hydrospeed.

 

 

www.vittoriale.it

De woning van Gabriele D'annunzio is wereldwijd een eigenaardig monumentaal complex, rijk aan kunstwerken ondergebracht in parkjes en tuinen, dat de bezoeker tot wonderbaarlijke wandeltochten uitnodigd.

 

 

www.golfbogliaco.com

Golfen is nog nooit zo ontspannend en mooi geweest. Tegenover de bungalows ligt het schitterende golf Bogliaco.

 

 

www.isoladelgarda.com

Isola del Garda is een plek van zeldzame schoonheid barstensvol historie, herinneringen en legendes. Van mei to september opent de Cavazza familie hun schatten voor rondleidingen.

 

 

www.funiviedelbaldo.it

Ga eens met de kabelbaan naar boven en loop van daaruit naar het tussenstation van de kabelbaan. Een mooiere wandeling kan jeje niet voorstellen en je hebt adembenemende uitzichten, prachtige natuur, wilde planten en onderweg kom je een heel klein restaurantje tegen waar ze de heerlijkste spagetti serveren.

 

 

GardaLand

Het grootste pretpark van Italië.

 

Hiken & Mountainbiken

In de directe omgeving van de bungalows kunt u prachtige hike en mountainbike tochten maken.

 

Een klein rondje om het golf terrein, een rondje Cecina of iets wat doorwandelen/fietsen naar Gaino of zelfs via Fornico en Zuino naar Navazzo en om de Monte Castello terug via Gaino en Cecina richting de bungalows.

 

Maar voor als u eens wat anders wilt zien zijn er ontelbare wandelroutes uitgezet in de natuurgebieden rondom en nabij het meer. Bij de meeste kaarten/kranten kiosken kunt u wel de boekjes kopen met wandelroutes en sommige van deze zijn voor iedere (flinke) wandelliefhebber of hiker een ware must om te lopen. In het natuurgebied "Parco Alto Garda" zijn verschillende eeuwen oude wandelroutes uitgezet en nauwkeurig bewegwijzerd, zij het met af en toe een vagere markering op boom of rots. De "Percorso Storico" en de "Percorso Naturalistico" routes zijn toch wel de bekendste en mooiste.

 

Het Gardameer is voor mountainbikers de plek bij uitstek. Vooral Riva in het noorden lijkt wel een waar mekka voor mountainbikers. Ieder voorjaar vind daar ook een mega mountainbike festival plaats met verschillende wedstrijden en speciale markten en beurzen.

Ook boekjes met mountainbike routes kun u in Toscolano-Maderno vinden bij de kaarten/kranten winkeltjes.

 

 

 

 

LET OP!: Mountainbike routes worden in Italië nauwelijks met bordjes aangegeven, tenzij je de verkeers borden naar de dorpjes moet volgen. Volg buiten de doorgaande wegen de omschrijvingen en houdt de beschreven kenmerken in de gaten.

 

 

 

 

 

 

© NIELSREVERS.COM 2017   -  FOTO'S: FRANK VAN TOL